Tijd voor de kerstboom

Pfff, de jacht op een kerstboom is toch elk jaar weer een stresserend moment. we staan erop een echte te kopen, liefst met wortel zodat we een poging kunnen doen om de boom het jaar erop opnieuw te gebruiken, en dat lukt af en toe wel. Maar de jaren dat we dus op zoek moeten naar een nieuwe boom is het steeds een ware zoektocht om een betaalbare mooie en vooral grote boom te vinden. Vorig jaar hebben we de laatste vereiste moeten laten varen, en de boom had zo weinig wortel dat deze het tegen februari begeven had.
Dit jaar ging ik gezwind op zoek, een paar dagen vroeger dan vorig jaar, maar dezelfde problemen staken de kop op: verschrikkelijk dure bomen, kleine boompjes en de opmerkingen “ahja, dan moet u een week of twee vroeger komen he, grote bomen zijn direct weg!”. Maar ik vertik het om voor Sinterklaas aan Kerst te denken!
Uiteindelijk vond ik een bloemenwinkel op het platteland met een hoop grote bomen op de oprit, allemaal in pot. Deze winkel had het omgekeerde fenomeen: alle kleine boompjes waren verkocht en ze hadden nog enkel grote in stock.
Dus na een zoektocht via tuincentra, prive-verkopers en bloemenverkopers hebben ze nu voor het eerst een boom die tot aan het plafond reikt, en aan een redelijke prijs.
Plannen voor vanavond: versieren!!!

Geef een reactie