Veranderingen

Phoeh, het is druk geweest de voorbije dagen! Maar er is intussen ook veel veranderd. Neen, baby heeft zich nog niet laten horen (wel voelen), maar dat neemt niet weg dat de werken en andere voorbereidingen plots in een stroomversnelling zijn geraakt.

We zullen onderaan beginnen. In de kelder zijn vrijwel alle afvoerbuizen vernieuwd, en het was broodnodig! De oorzaak van onze afvoerproblemen werd duidelijk zodra de mannen van het sanitair de nieuwe buizen wilden aansluiten: bleken de bestaande afvoerbuizen voor driekwart vol te zitten met versteend waspoeder, kalk, bouwafval (niet van ons!) enz. Alsof er een laag beton in zat! Om werkuren te besparen stond er een goed uur later een team van ouders en schoonouders in huis. De vaders braken de keldervloer op en vernieuwden de buizen, de moeders pakten de kinderkamer en mijn keuken aan.
Een verdiepje hoger. Het nieuwe gastentoilet in de voorplaats is geinstalleerd en werkt, de muren zijn af, er is een nieuw plafond in en er moet enkel nog een tegelvloer gelegd worden en een deur gestoken, beide liggen klaar en zullen nog deze week in orde zijn (juij vakantiedagen).
Nog een verdiepje hoger. De extra badkamer/douchekamer/toilet. Die is voor 85% af. Douchebak, doucheconsole, meubels, lavabo en toilet zijn geinstalleerd en werken, maar de douchewand moet nog geleverd worden. Zodra die geplaatst is is het nog enkel een kwestie van een vloertje kiezen en leggen en dat is dan ook afgewerkt.
De kinderkamer krijgt ook meer vorm. Een van de eerste cadeaus is aangekomen: IKEA Mammut meubeltjes gekregen van mijn ouders. Deze zijn nu gemonteerd en zelfs al gedeeltelijk gevuld met gekregen en overgekochte kleertjes en andere babybenodigdheden. Het kinderbedje (mijn bedje van vroeger) is ook aangekomen en heeft nog enkel een matrasje nodig. Ik moet nu als dringendste taak enkel nog plaats vrijmaken in de living voor de wieg.
En dan ten slotte nog een verdieping hoger, de zolder. Het grootste deel van de muren heeft intussen een laag primer gekregen. Vandaag wordt er voor de laatste keer aan het sanitair gewerkt: de verkeerd gehangen radiatoren voor de centrale verwarming worden verplaatst, het circuit wordt aangesloten op een aparte pomp met een draagbare thermostaat. Als dat in orde is wordt er woensdag een eerste laag verf gelegd zodat op zijn minst de stoffigheid grotendeels verdreven wordt.

Wat staat er ons nog allemaal te wachten? Wel, in elk geval is er nu afgewerkt wat we zeker in orde wilden krijgen voor de geboorte. Deze week worden nog een paar laatste dingen geprobeerd die “nice to have” zijn: vloer in het gastentoilet, muur in de vestiaire en een wand rond de electriciteitskast, plafond in de vestiaire, verven op zolder. En een vloer bestellen voor zolder, voorplaats en badkamer. De rest is sowieso om af te werken wanneer onze kleine spruit er zal zijn.

Intussen houd ik me bezig met de minder intensieve punten: envelopjes schrijven voor de geboortekaartjes, kinderkkleertjes wassen, pogen het hier een beetje proper te houden nu er een kuiswervelwind is langsgekomen en braaf zoals voorgeschreven door de kinesiste regelmatig een half uurtje de voetjes omhoog leggen, of ik krijg nog olifantenpootjes!

Geef een reactie