De kraamafdeling

Deze avond zijn we op rondleiding gegaan in de kraamafdeling van het ASZ Aalst waar de geboorte voorzien is. Toch wel eens hoog tijd wat uitleg te krijgen over het reilen en zeilen op de kraamafdeling en wat ik allemaal kan verwachten voor, tijdens en na de bevalling.
De rondleiding was volzet: 10 koppels zaten geduldig te wachten aan de ingang van de kliniek, allemaal met buikjes van verschillende groottes. We werden ontvangen door een van de vroedvrouwen die ons meenam naar een zaaltje waar een aantal belangrijke details werden doorgenomen: wanneer kom je naar heet ziekenhuis, wat kan je verwachten, waar ga je binnen, hoe word je ontvangen, enz.
Daarna kwam de eigenlijke rondleiding. We kregen de arbeidskamers te zien, de goed uitgeruste verloskamers, de patientenkamers en ook mochten we eens binnenpiepen via het glas aan de prematuurafdeling. Een heel klein kindje lag wat rond te spartelen in een couveuse, de rest was leeg, wachtend op een klein leventje om eventueel te redden.
Na de rondleiding ging het terug naar het eerste zaaltje waar we ontvangen werden en was er een vragenronde met een drankje. Ook hier heb ik toch een aantal dingen uit geleerd, vooral over wat er allemaal te gebeuren staat vlak na de geboorte.
Toen iedereen uitgevraagd was kregen we allemaal nog een Babyboom zak in onze handen gestopt met bons, boekjes, en u raadt het: nog een fopspeen en een Avent flesje!
Moe maar goed geinformeerd keerden we huiswaarts, nog een stap dichter naar de bevalling toe…

Eigenlijk begin ik nu zo af en toe een beetje nerveus te worden… normaal zeker?

Geef een reactie