Vooruit achteruit verder met de werken

Dit weekend kwamen 2 paar helpende handen langs voor de verbouwingen. en paar noodzakelijke dingen voor de volgende stappen in het proces werden afgewerkt:

– plafond van de toekomstige badkamer heeft 2 lagen bedkamerverf gekregen, nog een 3de laag en dat is klaar
– plafond van de toekomstige kinderkamer heeft een eerste laag verf gekregen
– de muren van de toekomstige badkamer zijn behandeld: achter de toekomstige douche en lavabo een speciale laag extra waterafstotende primer, de rest een laag gewone primer op de watervaste gyproc

Qua werkjes die niet direct met de verbouwing te maken hebben:
– de oprit werd een stuk onkruidvrij gemaakt
– de rest van de oprit werd behandeld met pesticiden
– de was en de strijk zijn gedaan

Intussen maakten de mannen dankbaar gebruik van de aangeboden hapjes en drankjes die wij hen als dank aanboden: de bierfrigo is een beetje geplunderd, gisterenavond werd afgerond met wat spelletjes poker met bijhorende hapjes, en de crunchy speculaaspasta die in de goodiebag van BGGD16 zat is gekraakt en door de bende goed bevonden.

Toch fijn dat er zo veel gedaan is. Morgen komen mijn schoonouders helpen: zij gaan de gyproc plaatsen in de kinderkamer en primer op de muren aanbrengen voor het glasvliesbehang. Dan komen de tegels op de muren in de toekomstige badkamer die dan definitieve vorm zal beginnen krijgen, en ten slotte moeten de muren in de kinderkamer nog geverfd.

Weet je, misschien komt het nog wel goed met die werken voor de geboorte…

Geef een reactie