Brussels Girl Geek Dinner #16

Gisterenavond ging ik naar mijn allereerste BGGD. Ik had er al vaak van gehoord en Gudrun had er ook al vol lof over gesproken, de agenda liet het toe dus schreef ik snel in.
De locatie was fijn: de bovenste verdieping van een historisch gebouw in Vilvoorde, in de SAPlounge. De hapjes waren overvloedig en lekker, en ik maakte snel kennis met een paar medegeeks en genoot van hapjes, drankjes en sfeer. Ik kon ook eindelijk eens een rustig gesprek voeren met Emmanuel, de organisator van F.A.C.T.S., aangezien ik daar nooit echt de kans toe gehad had, hoewel ik nu al meer dan 10 jaar trouw elk jaar present teken op de beurs en lang geleden nog een artikeltje schreef voor hun toenmalig manga en anime tijdschrift.

Op naar het officiële gedeelte. De sponsor SAPlounge deed een woordje uitleg over het concept en de omgeving, gevolgd door de organisator van F.A.C.T.S.. Daarna kwamen we aan het eigenlijke boekenthema voor de avond, en we konden even genieten van de uitleg van a Imke Dielen, die een boek uitbracht gebaseerd op haar blog. Er werden een paar korte stukjes voorgelezen en ik genoot vooral van het stukje voorgelezen en geschreven door Clo Willaerts, organisatrice van de BGGD.
Er zat ook een kleine wedstrijd aan vast: 4 aanwezigen konden via deze verwijzing een exemplaar van het boek van Imke Dielen winnen.

Ook de goodiebags waren deze keer een beetje uit hun voegen gebarsten. Op het einde van de avond, toen buik en voeten en baby duidelijk begonnen te protesteren en het dus tijd was om naar huis te gaan vertrok ik met kilo’s extra in mijn tas!
F.A.C.T.S. gaf aan alle aanwezigen een gratis toegang tot de beurs die zal plaatsvinden op 17 en 18 oktober.
Proxis sponsorde met een lanyard, een voucher voor 5€ bij aankoop op de website, en een set van 5 boeken, waarvan 4 boeken per set steeds dezelfde waren en er 1 random boek bijgestopt was. Dit konijn ging dus aan de haal met Blijf Thuis van Patrick De witte, Gaudí in Manhattan van Carlos Ruis Zafón, het splinternieuwe The Lost Symbol van Dan Brown en mijn extraatje The Naked Man van Desmond Morris. Naast me stond plots een dolgelukkige Gudrun die een pakketje had te pakken gekregen met daarin als random boek een zeer mooie uitgave van The Two Towers van Tolkien in Nederlandstalige versie, die ze binnenkort goed zal kunnen gebruiken voor een voorleessessie.
Ten slotte kregen we bij ons vertrek nog een laatste goodiebag met daarin een pot Lotus Crunchy speculaaspasta, wat door mijn ventje met heel veel enthousiasme onthaald werd en 2 flesjes SmartWater, wat ons nog zeer bekend voorkwam na onze recente huwelijksreis naar Florida. De smaakjes: Power-C, met het zeer lekkere dragon fruit, en Essential, waarvan de fles aanraadt dat je ofwel moet leren schelden in Swahili of gewoon de dag moet beginnen met een dosis Essential.

Moe maar voldaan vertrok ik rond 21u huiswaarts, op een rustige weg die niets meer te zien had met het hectische verkeer tijdens mijn heenreis.

Leuk detail: organisatrice Clo Willaerts blijkt een zeer goede vriendin te zijn van de oudste zus van mijn ventje zijn getuige. 6 degrees of separation duikt weer de kop op 😉

5 thoughts on “Brussels Girl Geek Dinner #16

  1. “De oudste zus van mijn ventje zijn getuige.” Je brengt mij hier compleet in de war. Geef eens een hint? Heet de getuige Frédéric?

  2. Pingback: Brussels Girl Geek Dinner » BGGD #16 What the bloggers say

Geef een reactie