Larenfolk festival

Het was weer een weekendje gevuld met goeie muziek, goed gezelschap en goede herinneringen.

Na eindelijk bevestigd te krijgen of onze baby nu een jongen of een meisje wordt pakten we een kleine weekendtas in en vertrokken naar het verre Limburg. Vrijdagavond gingen we namelijk naar het Boombal in Herk-De-Stad, waar de vrij nieuwe groep Murna speelde gevolgd door Embrun. Een aantal vrienden van oa. de danslessen gingen ook aanwezig zijn en waren dat ook, en ik kon zelfs van een paar leuke rustige dansjes genieten. Vrij snel kwam ook aan het licht dat we een primeur hadden: de gewoonlijke percussionist van Embrun is blijkbaar met verlof, dus werd die vervangen door niemand minder dan… Jacky Moran! Zonder enige voorbereiding klom de man mee op het podium en speelde lustig de nodige percussie bij elkaar ter ondersteuning van de rest van de groep.

Na het bal trokken we richting Lummen, waar we mochten overnachten in de logeerkamer van Toon en Pascale, het Larenfolk festival ging er de volgende dag plaatsvinden. Mijn ventje verzorgde de geluidstechniek. Ik hielp wat in de keuken en met het repareren van een prop voor op het podium. De lijst muzikanten was indrukwekkend: Naragonia, gevolgd door Dr. Eugene, Hot Griselda, een verrassingsact, Tom Theuns en Aurelie Dorzee en ten slotte Comas.
Spijtig genoeg werden we een paar keer geplaagd door electriciteitspannes, waardoor Tom en Aurelie genoodzaakt waren hun set accoustisch af te werken, wat echter een leuk resultaat gaf.

De sfeer was echt supergezellig, er waren ook heel wat jonge ouders met kinderen vanaf een leeftijd van slechts 3 weken, het eten was lekker en meer dan voldoende en de pannekoeken waren een echt succes!

Na een tweede nachtje in het logeerbed was het weeral gedaan, maar dit is een festivalletje om in het geheugen gegrift te blijven 🙂

Geef een reactie