De aanloop naar het Boombalfestival

Dit weekend is er weer Boombalfestival in Lovendegem. Ze zijn aan hun 4de jaargang toe, en het succes blijft op een goed peil. In de week ervoor is er steeds de Boombalstage: 3 niveaus dansstage en een muziekstage (tune learning). Elke avond is er Boombal Intiem met telkens 2 groepen, voor de mensen van de stage inbregrepen, alle andere dansers en liefhebbers zijn welkom aan een toegangsprijsje. Ik was van plan dit jaar naar de muziekstage te gaan en er één dag tussenuit te knijpen om de vergevorderde dansstage to bij te wonen, maar gezien de zwangerschap was een week kamperen eigenlijk wel te veel, dus heb ik dat teruggebracht tot enkel tijdens het festival zelf.
Om een beetje kosten (en mezelf) te sparen heb ik me als vrijwilliger gemeld voor de bonnetjeskassa: gratis toegang, gratis warme douches, 1 maaltijd per dag en wat drankbonnetjes, mooi meegenomen voor een paar uur bonnetjes te verkopen op een stoeltje. Heb ook telkens de eerste shift, ik ben dan toch al wakker en de dansinitiaties laat ik aan me voorbij gaan. De enige interessante dansinitiatie is toch fysiek veel te zwaar (Fandango door een echte Portugees, hallo uithoudingsvermogen!!!) en de optredens beginnen wanneer ik terug vrij ben.
Balgroepen om dit jaar zeker naar uit te kijken: Boréale (F), Rue Pascale Quartet (F), Naragonia (B), Blowzabella (!!!) (UK), Beatball (B) en Hot Griselda (B/NL).
Van de “festivalgroepen” die op de affiche staan om volk te trekken heb ik wel zin in Miek & Roel en Johan Verminnen. Ook het programma van het Free Podium ziet er niet mis uit, dus daar zal ik ook af en toe te vinden zijn.

Intussen ben ik in de eerste aanloop gisterenavond al gaan luisteren naar Bogus, die net hun eerste CD hebben opgenomen. Vanavond ga ik genieten van Naragonia en Parasol. En vanaf morgenavond is het festival!

Geef een reactie