het was weer fijn in Kinepolis Brussel – Avatar preview

Gisterenavond hadden we via LamaZone tickets gekregen voor een exclusieve preview van Avatar in Kinepolis. Geen trailer maar echt een preview van een aantal scenes uit de eerste helft van de film. We hadden de keuze uit 3 Kineoplis filmcomplexen om te gaan kijken naar deze presentatie van de 3D film van James Cameron waarvan de release voorzien is op 16 december, en omdat die nu eenmaal het dichtste bij was gingen we naar Kinepolis Brussel.
Na wat geharrewar aan de receptie waar ook een enveloppe op ons lag te wachten die blijkbaar in lucht was opgegaan en waarvoor we uiteindelijk 4 verschillende personen te spreken kregen kon de pret beginnen. Iedereen werd uitgerust met een 3D bril en met een klein beetje vertraging kregen we de preview te zien.
Mijn verdict: het ziet er een mooie en onderhoudende film uit. Eens je voorbij het gefilmde stuk bent en echt in de 3D animatie duikt hebben we een voorproefje gekregen van prachtige beelden en een plot dat best wel goed klinkt. Een specifieke scene deed me echter heel hard denken aan Dinotopia.
Spijtig genoeg gaan de actiebeelden veel te snel. Door het 3D effect zit je veel dichter op de actie, beelden worden wazig en amper te volgen en als het te lang duurt beginnen je evenwichtsorganen en ingewanden te protesteren.

Na dit voorproefje zijn we eindelijk gaan genieten van Harry Potter and the Half-Blood Prince. Ik heb alle boeken al gelezen, dus ik wist wat er te gebeuren stond, maar vond het toch leuk om mijn schatje te zien staren naar de gebeurtenissen op het einde van de film die hij helemaal niet had zien aankomen.

Spijtig genoeg wisten we na een tijdje opnieuw waarom we de weinige keren dat we naar de film gaan steeds naar Kinepolis Gent gaan (wat voor de preview spijtig genoeg geen optie was): problemen aan de receptie, bendes zeer lastige en luidruchtige jongeren, een overdaad aan security personeel en tot overmaat van ramp moest dit zwanger konijn het zonder haar favoriete ijsje stellen! Ondanks de vermelding op de prijslijst was er geen Cookie Dough Icecream van Ben & Jerry’s meer. 😉

One thought on “het was weer fijn in Kinepolis Brussel – Avatar preview

  1. Riding Wolf

    Was het nu de film of iets met de projectie die de wazige beelden veroorzaakte?
    Want behalve de (bewust) onscherpe delen heb ik inAntwerpen niets wazig gezien.
    Het spelen met de scherpte-diepte was trouwens schitterend gedaan.

    En Antwerpen is niet veel beter dan Brussel, met al die Hollanders…

Geef een reactie