Networking

Het verbaast mij telkens weer wanneer ik op sites zoals fbook aanvragen krijg van mensen die ik in heel mijn leven nog niet ontmoet heb. Mensen die zoeken naar om ter meest vriendjes. Of aanvragen krijg van mensen die ik in jaren niet meer gehoord of gezien heb. Het blijft fascinerend om te zien hoe we toch bijvoorbeeld willen tonen aan oude klasgenoten dat we op onze pootjes terechtgekomen zijn, dat alles goed gaat, en soms zelfs pogingen ondernemen om te bewijzen dat het beter met je gaat dan persoon Y, die misschien geen flauw idee meer heeft waarom de ander zich zo gedraagt.

Daarnet kreeg ik een andere verbazingwekkende aanvraag. Iemand die ik wel degelijk ken die mij via LinkedIn contacteert. Best wel grappig om sommige mensen te ontmoeten op de oneindige golven van het web.

En zo zit er weer eens een evolutie in de sociale interacties in onze maatschappij.

En zo komt ook de 6 degrees of separation-theorie weer bovendrijven.

Geef een reactie