Ik deed nog eens van brocante markt

We gingen nog eens met de servies groep naar de Brocante en antiek markt in Heusden Vesting in Nederland. Blijft een geweldig stadje om te wandelen, en leuk om op de markt te staan met zoveel moois.

En uiteraard kocht ik zelf ook wat servies…

Maar ook een pianoboekje:

En dit prachtige paar oorbellen met een mooi verhaal. Het zijn vintage replica’s van art deco oorbellen. In 1971 zijn er 5 paar van gemaakt, maar bij de juwelier die ze zou verkopen kwamen ze letterlijk in de vergeethoek terecht. Nu, lang na zijn pensioen, werden ze op zolder gevonden bij de stock restanten om door te verkopen aan een brocanteur. Hij hield 1 paar voor zijn vrouw en ik kocht nu het laatste paar. Zijn ze niet geweldig?

Opnieuw een geweldige uitstap 🙂

2 thoughts on “Ik deed nog eens van brocante markt

 1. Annelies

  Oh, ik ben dus compleet weg van die blauwe kopjes/schoteltjes/borden (2de foto vlak voor de etagere met borden) wegens ons mama heeft er zo een deel 🙂
  Alleen is de man des huizes geen fan… Dus ik heb een deel ‘verstopt’ staan in de garage 😀 en ik kijk rond voor nog extra’s die schappelijk zijn van prijs…
  En ik wacht tot ik die van mama ook heb zodat ik een heleboel heb 😉 (en ik hier iemand kan doen bijdraaien hopelijk!)

  ttfn
  Annelies

  1. Alles op die foto is 2€ per stuk, en van dat servies is er nog theepot, roomstel en wel 24 sets kopje/schoteltje/dessertbord. D de is nu in Ternat bij de admin van de servies groep. En het is toch een kei stoer servies zo wat aziatisch aandoende?

Geef een reactie