Heet weer, onweer… en Lego om weg te geven!

De laatste dagen van de vakantie gingen van heel heet (buitenspelen!) naar heel nat. En na, 1 dag school is er alweer een weekend met kwakkelweer voorspeld.  Maar geen nood, ik mag van Bol.com een giveaway organiseren!

Waar gaat het nu precies over? Wel, ik mag leuke Lego weggeven aan de mensen die mij de link naar hun leukste zelfgemaakte filmpje sturen op hun splinternieuwe platform “Speelfilmpjes voor en door kinderen“. Speelfilmpjes voor en door kinderen is een online omgeving (voor kinderen van 2-14 jaar oud) waar kinderen zich volledig kunnen onderdompelen in de wereld van LEGO-speelgoed. Het is een plek waar kinderen creatief zelf aan de slag kunnen gaan. In de eerste plaats biedt het platform de mogelijkheid om speelgoedfilmpjes te bekijken, maar daarnaast kunnen kinderen ook zelf filmpjes maken en delen; ze worden als het ware zelf de regisseur van hun speelfilmpjes – Spielbergs in de dop dus!

Nu het is een platform voor kinderen, dus is er echt heel hard aan de veiligheid gedacht.

Ouders/verzorgers en kinderen kunnen Speelfilmpjes voor en door kinderen op alle apparaten (tablet, smartphone, PC, laptop…) gebruiken; het is een responsive platform. Ook zijn alle filmpjes makkelijk te delen via de verschillende social media kanalen. Hoe zit het met privacy? Wel, ouders/verzorgers moeten eerst eenmalig inloggen met hun bol.com account alvorens kinderen aan de slag kunnen met het bekijken en maken van filmpjes.

Zodra een kind een filmpje heeft gemaakt en het wil uploaden, gebeurt de eerste beoordeling door YouTube volgens de gehanteerde YouTube-richtlijnen. Wanneer de video ingezonden wordt via het bol.com platform, gaat er vanuit bol.com een mail naar de ouders/verzorgers waarbij er toestemming wordt gevraagd om het online te plaatsen. Als deze wordt goedgekeurd, zal er nog een moderatieslag plaatsvinden door bol.com zelf. Als ook door bol.com goedkeuring wordt gegeven, wordt het filmpje online geplaatst.

Hier vonden ze het in elk geval al geweldig om filmpjes te bekijken, en we plannen deze regenachtige dagen zelf een paar leuke filmpjes te proberen. Doe jij ook mee? Om één van deze dozen te winnen maak je een filmpje met je kind en post en link in de commentaren samen met je voorkeur voor de doos die je wilt winnen. Op 16/09 kies ik er de winnaars uit samen met mijn kinderen. Veel succes!

Geef een reactie