Dromen van Ankoria

Vorige zaterdag ging Manon voor de derde keer naar Dromen van Ankoria. Deze larp (Live Action Roleplay) voor kinderen vindt 2 keer per jaar plaats, voorjaar en najaar. Het evenement loopt van ongeveer 11u tot 19u, dus een dagje dolle pret in het bos, maaltijden en tussendoortjes in begrepen. De organisatie wordt uitgebreid door een aantal figuranten, meestal ouders en sympathisanten die mee een oogje in het zeil houden en het verhaal vorm geven, de kindjes onder hun hoede nemen, begeleiden, en troosten waar nodig of de nodige pleister op een schram voorzien.

De kinderen worden aan het begin van het evenement door een elf in slaap gebracht. In hun dromen gaan ze naar het magische land Ankoria, waar ze als helden onthaald worden! De kinderen kiezen vooraf hun vaardigheden, en Manon ging vanaf het begin vol overtuiging voor tovenares! Intussen gooit ze met vuurballen, kan ze andere kinderen genezen en sinds dit event is ze ook alchemist, dus brouwt ze toverdrankjes!

Het verhaal was voor sommige kinderen misschien wat té moeilijk, maar voor de meesten was het duidelijk: in het goblindorp waren ze veilig, en de Witte Wandelaars moesten verslagen worden, want die kwamen de mensen zomaar dood maken! Door een aantal kleine opdrachten uit te voeren gingen ze om eten in het hol van de beer, om onderdelen om een smeltmachine te maken om de bevroren Witte Wandelaars te smelten, en om magische onderdelen om de zonnegod aan te roepen zodat de zomer en de liefde zouden zegevieren. De dappersten onder hen zouden steeds klaarstaan met hun zwaarden om de anderen te beschermen! En hun plannetjes lukten: de Witte Wandelaars zijn gesmolten, de zonnegod is verschenen en het bevroren hart is ook terug normaal gemaakt. Maar o wee… de grote Witte Wandelaar schreeuwde nog dat de Ijskoningin hem zou wreken!


Zoals je misschien kunt lezen worden de verhalen los gebaseerd op de grote fantasy klassiekers, zoals A Game of Thrones en The Chronicles of Narnia. Groot plezier voor de ouders die ermee vertrouwd zijn, nog groter plezier voor de kinderen die het zo gaandeweg ontdekken! Manon kan al niet wachten tot de volgende editie…

Geef een reactie