En plots ging ik veel naar de film

Ik ga meestal niet zo graag naar de film. Een heel gedoe om er te geraken, te parkeren, naargelang waar ook de andere mensen rondom. Maar soms zijn er films die zo hard schreeuwen dat ik gewoon moét gaan. Dus ging ik nu al 3x naar de film op korte tijd, en staan er nog minstens 3 films op de planning dit jaar.

1. Logan

Ik moést die zien, zodra ik de eerste poster zag. Wolverine is één van mijn favoriete X-men personnages (naast respectievelijk Gambit en Rogue), en de trailers en posters zagen er ook anders uit dan voor een typische superhelden film. Dat was hij ook: rauw, goed in beeld gebracht, geen superhelden maar échte personnages. Ook Patrick Stewart was zijn fantastische zelf. Ik was niet teleurgesteld, integendeel!

2. Beauty and the Beast

Ik was eerst bang dat het een compleet ander verhaal zou worden, maar de trailer met het openingslied veranderde mijn gedachten! Ik reserveerde een woensdagnamiddag met de kindjes en een lieve vriendin en we genoten met volle teugen! Het nummer dat Alan Menken schreef voor het beest en niet in de originele tekenfilm zat is hier prachtig in beeld gebracht. En de 3D is trouwens geweldig, tot en met de aftiteling toe werd er zorg besteed aan de prachtige effecten.

3. Ghost in the Shell

Een klassieke manga en OAV, vertaald naar een live action film voornamelijk door Amerikaanse studio’s. Ik ken beide OAV’s en een deel van de manga, dus ik wilde echt wel zien hoe het geworden was. Daar bovenop nog een hoop controverse over het feit dat het hoofdpersonnage slachtoffer zou zijn van “whitewashing”. Ik ben het daar voor dit specifieke personnage niet echt mee eens, gezien ik toch wel wat van de background ken. Maar dat is een andere discussie.

We gingen naar de IMAX 3D experience. Het was 17 jaar geleden dat ik nog in de IMAX zaal was geweest, en de 3D zorgt echt wel voor een ongelofelijk immersie in de film. Daarbij komt nog het feit dat er veel zorg besteed is aan een groot deel van de visuals en effecten, en het geheel dus visueel heel sterk is en herkenbaar voor diegenen die bijvoorbeeld de OAV’s al gezien hebben. Het verhaal is een ander paar mouwen: het blijft een film “gebaseerd op”, en dus lopen er gekende verhaallijnen en elementen doorheen de film zonder dat ze het uiteindelijke plot van de film verbinden. Maar toch ben ik heel blij dat ik hem gezien heb.

Verder in mijn rijtje voor 2017: Guardians of the Galaxy 2, Pirates of the Caribbean, Valerian and the City of a Thousand Planets, The Dark Tower, Death Note, Thor: Ragnarok, Coco (Disney Pixar!!!) en uiteraard de nieuwe Star Wars!

Geef een reactie