The law of servies attraction

Weet u nog, deze post waar ik het had over dat super mooie vintage servies en hoe ik er delen van in de kringwinkel ontdekte? Ik had al enorm veel geluk met wat ik vond. Het verhaal kreeg een aantal onverwachte wendingen!

Eerst en vooral blijkt dat het servies ook een “zusterservies” heeft. Helemaal hetzelfde qua vorm en kleur, maar de bordjes en meer bepaald de bloemetjes erop zijn anders. Het originele servies dat ik zoek heeft wel degelijk de mooiste bloemen, maar mengen met dat zusterservies dat bijna even mooi is, is het perfecte alternatief: net verschillend genoeg om in een mix tafel mooi te zijn, net passend genoeg om bij de kopjes en kannetjes prachtig te passen.

Ik surfte dus wat in het rond en vond. Op Marktplaats in Nederland stond een deel van het servies: koffiepot, suikerpot en melkkannetje, 1 grote schaal, 6 ontbijtbordjes, 5 gebaksbordjes, 4 mokka kopjes met schoteltjes. Daar was de suikerpot! Zonder deksel jammer genoeg, maar in combinatie met al de rest én het was dé suikerpot. Een weekje later weet ik dat het servies onderweg is naar mij via een netwerk van vrijwilligers die oude serviezen veilig naar hun bestemming brengen, om het breken door pakjesdiensten te vermijden.

Ik wilde nog graag wat grote borden. En deed nog een laatste zoekopdracht. En daar was het dan: het échte, volledige melk- en suikerstel, mét dekseltje. Ik deed een relatief laag bod, en dat werd onmiddellijk aanvaard. Mijn doortastendheid volledig beloond. En ook een allerlaatste set met de theepot, nog een melkkannetje en 2 mokka kopjes kwam mijn kant uit. Deze liet ik via de post en Kiala opsturen, en onder andere dankzij mega-inpak werken door de verkopers kwam alles in één stuk aan!

Eens ik alles betaald en besteld had werd het helemaal te gek. De dame die me de eerste set verkocht stuurde een bericht. Ze had van het originele servies een groot lot gevonden: dessertborden, diepe borden, dinnerborden, alles! Ik ging er uiteraard onmiddellijk voor! Manon is door het dolle heen met het servies dat voor haar “communie high tea” zal gebruikt worden, en ik ben super blij met mijn goed gevulde kast.

The law of servies attraction in volle kracht: als je hard genoeg zoekt, komt het bijna gewoon naar je toe!

Geef een reactie