De nintendo Switch!

Vorige vrijdag mocht ik samen met een aantal andere mensen van blogs, vlogs, pers en speelgoedwinkels de gloednieuwe nintendo Switch in preview ontdekken.

Deze veelzijdige splinternieuwe spelconsole wordt op 2 maart officieel gelanceerd in de winkel. Wat is er nu zo speciaal aan de Switch? Het is eigenlijk een soort 3-in-1 console. De console zelf is qua afmetingen zowat tussen een ipad mini en de grootste iphone in. Je kunt ermee spelen zoals een klassieke handheld console, een beetje een grote PSP. Maar dan komt het: je kunt aan de zijkant de 2 joy-con modules eruit schuiven en de console rechtop zetten op tafel en met 2 spelen, of de joy-cons in elkaar schuiven en zo spelen in de zogenaamde “tabletop mode”. Of als je het nog groter ziet kan je de console in de docking zetten die met HDMI op je tv wordt aangesloten om op groot scherm te genieten van de fantastische graphics.
Dit switchen van manier van spelen kan trouwens met elk spel en op elk moment. Zo was ik bijvoorbeel de Zelda demo aan het spelen en de begeleider nam doodleuk de console uit de docking en stopte die in mijn handen, zonder enige overgang kon ik verder spelen.

20-nintendo-switch.jpg

De spellen zelf dan. Bij de lancering zullen er slechts een paar spellen beschikbaar zijn, maar er zitten er al een hele reeks in de pipeline voor april, mei en het najaar. Ik speelde een paar demo’s.

Mario Kart 8

Het eerste spel dat ik speelde was Mario Kart 8. Vooral meer van het zelfde maar dan met nog wat extra’s. Er zijn nieuwe racetracks, nieuwe spelmodussen en vooral veel nieuwe characters en voertuigen om in rond te racen. Ik kreeg het vrij snel onder de knie, wat niet zo vaak gebeurt bij mij, en amuseerde me al bij de eerste game te pletter. Dat ik een “echte” gamer naast mij met gemak versloeg maakte het er nog beter op 😉

Arms
Deze heb ik niet zelf geprobeerd. Dit boksspelletje vereist 2 sets joy-cons om het tegen elkaar op te nemen. Het zag er wel veel accurater uit dan de wii voorganger en de mensen die de demo volgden vonden het behoorlijk uitdagend.

Splatoon 2

Een soort van paintball shoot-’em-up en capture de flag game, waarbij je met verschillende soorten verfmachines zoveel mogelijk van de kaart moet in jouw kleur verven. Dit speelden we 4 tegen 4 met 8 switch consoles tegelijk. Heerlijke fun! Ook hier weer kreeg ik de joystick sneller onder de knie dan ik verwacht had (ik heb verschrikkelijk veel moeite met de PS of XBOX joysticks). We gooiden heerlijk veel verf in het rond. Mijn team verloor de demo ronde en de eerste spelronde, om tijdens de tweede en laatste spelronde de tegenstanders goed weg te verven 😉

Snipperclips
Dit puzzelspelletje is iets waar ik mij uren mee zou kunnen bezighouden. Als ik nog een puzzelfanaat vind zijn we vertrokken. Dit co-op puzzelspel stelt je voor raadseltjes die je moet oplossen door middel van het verknippen van elkaars mannetje en bepaalde handelingen uit te voeren, op elkaar te staan, … Elke ronde wordt de puzzel moeilijker. Ik speelde een aantal rondes en vond er steeds meer plezier in!

1-2-switch

Wat tegenwoordig niet mag ontbreken zijn uiteraard de party games. 1-2-switch bevat 26 kleine games die geweldig zijn op feestjes, zoals een koe melken, of als samouraï met een zwaard slaan wat je tegenstander dan moet tegenhouden door het te “vangen” (klappen). Het meest onder de indruk was ik van het spel waar er een houten doosje op het scherm getoond wordt. Door je joy-con vast te houden voel je precies dat er balletjes doorheend het bakje rollen die dan tegen de randen tikken. Door zachtjes te bewegen moet je proberen te voelen hoeveel balletjes er in het bakje zitten. Ongelofelijk realistisch!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Een Zelda game mag niet ontbreken op een nintendo console! In deze nieuwe versie herkende ik heel wat elementen van de ouwe getrouwe Zelda, in een open wereld zoals veel RPG games. Ik speelde de intro demo en ontdekte klassieke elementen zoals het lange gras maaien, struikjes omhakken en zelfs bomen hakken. Ik versloeg mijn eerste vijanden en vond het wel cool hoe ze tijdens het gevecht op zoek gaan naar het wapen dat ze lieten vallen. Ik bezocht de Temple of Time en kroop op de gebroken muren, opende schatkistjes en gooide vaatjes in het rond. Ik kan bijna niet wachten om dit game uitgebreider te kunnen spelen!

Super Mario Odyssey
Hij zal nog niet ter beschikking zijn bij de lancering van de Switch, maar we zagen wel al de trailer van Super Mario Odyssey. Hier kan ik dus maar één ding over zeggen: hij ziet er geweldig uit!

De conclusie: ik wil hem eigenlijk wel te pakken krijgen. Hij ligt vanaf morgen in de winkel. Richtprijs: 299€ voor de console. 90€ voor de aparte joystick.

Geef een reactie