Internationale dag voor de rechten van de vrouw

Even een rechtzetting op mijn post van gisteren. Vandaag is niet internationale vrouwendag. Het is de internationale dag voor de rechten van de vrouw. De sociale media laten zich weer van hun lelijkste kantje zien. Maar gelukkig ook van hun mooiste. De prachtigste kwam van een man. Eén van de mannen waarvoor ik het meest respect heb. Maar dat is een heel apart verhaal. Maar lees even mee:

Uit het boek van Peter Ceulemans:

Melchior legt Arthur uit, aan de hand van het Yin-yang-symbool,waarom de man-vrouw-verhouding is wat ze is in onze maatschappij.
“Door hen de vrouwelijke Goddelijkheid te ontzeggen worden ze tot op de dag van vandaag nog steeds ontkend in hun ware aard. Vrouwen vereerden de Moeder omdat mannen de Vader vereerden en omgekeerd… Tot op het moment dat de mannen hun eigen vrouwelijkheid niet meer ontwikkelden.” Hij wees op de zwarte cirkel in Yang. “En op die manier de onbalans creëerden die de maatschappij sindsdien typeert. Zij blijven met een leegte achter die leidt tot een drang naar macht, geld, seks en alles wat hun lusten enigszins kan bevredigen om die leegte op te vullen. Vrouwen daarentegen zitten met een enorm potentieel om hieraan tegemoet te komen maar doen daarmee zichzelf ernstig tekort.” Hij wees nu op de witte cirkel in Yin. “Daardoor lijkt het dat vrouwen steeds tot hetzelfde gedoemd blijven. Hoe harder zij strijden voor hun vrijheid, hoe mannelijker hun energie wordt en des te meer zij de energie van Yang voeden waardoor de onbalans groter wordt. De sleutel tot hun bevrijding zit in de andere helft.” Hij legde zijn hand terug op de zwarte cirkel. “Mannen die hun eigen vrouwelijkheid erkennen en ontwikkelen, zullen de vrouwen rondom hen bevrijden. Waarom? Omdat die mannen hen de energie aanreiken die vrouwen doet groeien in hun ware aard en een reden geven van bestaan.” besloot Melchior.

yinyang

Geef een reactie