Draaiorgelfestival en reuzenstoet

Zondag was een drukke dag. We bleven niet zo lang op het Playmobil event, want in de namiddag werden we bij mijn ouders verwacht. We gingen in Geraardsbergen naar het Hooghuys festival voor draaiorgels en reuzenfeesten. Ondanks het mindere weer hadden heel wat mensen zich verzameld om dit allemaal te zien! De kinderen keken hun ogen uit bij de draaiorgels, uiteraard wilde Manon eendjes vissen aan één van de kraampjes maar het meest opwindende van al waren de reuzen uit heel het land die zich hadden verzameld: niet minder dan 38 stuks!

image

Op kop liepen de reuzen van Geraardsbergen, Goliath, Gerarda en kinneke Baba, maar de dansende reuzen van de Waalse steden waren minstens even indrukwekkend!

reuzen

Foto: Véronique Fontaine

De regen werd pas na verloop van tijd een probleem, en toen Aidan ook nog in slaap was gevallen in de buggy gingen we huiswaarts, ons warmen bij de haard en spelen met een hoop vintage Playmobil die mijn moeder uit de kast opdiepte om in het thema van de ochtend te blijven!

Geef een reactie