Regenweer in de vakantie…

Regenweer in de vakantie. Kan een beetje lastig zijn als je uitstappen in de open lucht voorzien hebt maar gelukkig zijn er altijd wel alternatieven te vinden. Voor mensen die wel houden van technologie is er nu een super interessante expo in paleis 2 van de Heizel: Gateway to Space: The Exhibition.

GATEWAY_TO_SPACE_056

Gateway to Space: The Exhibition vertelt je niet enkel alles over de ruimte, je kan ook de proef op de som nemen in het interactieve deel. Je kan jezelf wagen aan een reeks van simulaties, zoals demulti-axis simulator of de flight simulator,  zo zal je snel merken of je gemaakt bent om astronaut te worden of beter met je twee voetjes op de grond blijft.

Gateway to Space4

De hele setup doet mij een beetje denken aan de tentoonstelling Space 86. Als klein meisje mee met het hele gezin. Hoewel het hele theoretische stuk mijn petje te boven ging herinner ik me levendig een aantal van de experimenten waar het publiek aan kon deelnemen. Op mijn 7 jaar werd mijn interesse in fysica gewekt 😉

Gateway to Space3

Kinderen tot 5 jaar gaan gratis, tijdens de week kosten toegangstickets slechts 10€ tot eind september, in het weekend komt daar nog wat bij. De expo is open tot 25 oktober.

3 thoughts on “Regenweer in de vakantie…

 1. Annelies

  Hey,

  Wij wilden er ook naartoe maar ik vind op de site dat het op de expo is ik Paleis 2?
  En ik zie niets staan van de korting op weekdagen.

  Groetjes
  Annelies

  1. Hihi, foutje, jij leest ook via een feed reader denk ik want ik had het binnen de minuut na publicatie gecorrigeerd. Feedreaders pikken dat soms (te) snel op 🙂 Het is inderdaad in de expo en de korting is tijdelijk tot eind september. Deze info kreeg ik via een persbericht, misschien is de site nog niet aangepast?

   1. Annelies

    Ik lees inderdaad via een feedreader 😉 Volgende keer eens doorsurfen naar de site dan 😀
    Aha, dat is interessant voor die korting, als we dat nog nu gedaan krijgen 😉 EN die info staat inderdaad nog niet op de site!

Geef een reactie