London baby, yeah!

Het was veel te lang geleden, dus deed ik met de echtgenoot van citytrip London. We konden verblijven bij een vriend op een paar treinhaltes van Waterloo station vandaan. De eerste halve dag gingen we wat rondhangen in de buurt van St. Pauls (maar wilde geen 18€ per persoon ophoesten om de kathedraal ook effectief te bezoeken). We genoten van heerlijk Indisch eten (in Londoen MOET je Indisch eten!) als voorbereiding op het hoogtepunt van die dag: de musical Gypsy in the Savoy Theatre.gypsy

Ongelofelijk goed! Imelda Staunton was ongelofelijk, maar ook de rollen van Laura Pulver als Gypsy en Peter Davison waren zeer goed neergezet. Ik denk dat ze de originele versie, destijds met Angela Lansbury, meer dan eer aangedaan heeft! Na de musical wandelden we in het donker naar de Thames om over de brug naar Waterloo Station te wandelen, genietend van het prachtig verlichte London. De avond sloten we pas veel later af, aan de keukentafel van Sandro na een heel lange maar heel interessante babbel.

image

Dag 2 sliepen we een beetje uit en trokken daarna op ons gemakje door de Camden Stables market, langs het water van de Camden lock,… Ik kocht en super schattig gadget voor mijn telefoon en 2 prachtige t-shirts met een anime bedrukking: de ene met Princess Mononoke en de andere met 2 afbeeldingen van Kaonashi uit Spirited Away. Daarna trokken we terug naar het centrum om ons te verliezen in de 6 verdiepingen speelgoed van Hamley’s. We kochten er 2 dino-eieren voor de kindjes, benieuwd wat ze ervan zullen vinden! Die avond gingen we voor typisch Engels: fish & chips eten in een pub, waarna we nog wat vrienden ontmoetten voor een gezellige babbel tot het weer tijd was om onze trein te halen voor ons laatste nachtje London.

image

Op dag 3 was er eindelijk de mogelijkheid om onze gastvrouw te ontmoeten voor een gezellig ontbijt (ze gaat altijd vroeg naar bed), en daarna trokken we opnieuw naar het centrum van London voor nog wat typisch toeristengedrag: winkelen bij Harrod’s. De designer kledij spatte uit de soldenrekken, maar ik hield het bij een Lego Moleskine 🙂 Voor de lunch lieten we ons verwennen in een Abderdeen Steakhouse. Daarna nog een korte stop opnieuw bij Hamley’s omdat we intussen besloten hadden nog een spelletje te kopen voor Manon. En toen was het al tijd om onze bagage op te halen en de trein naar huis te halen.

image

En eigenlijk. London is uiteindelijk maar 2 uur sporen van Brussel. Waarom gaan we niet vaker?

Geef een reactie