Vervangwagen

Bij de levering van mijn Mazda 3 waren er nog wat extra stukken achter, zoals de drempelbeschermers. De garagist was een beetje gegeneerd dat mijn auto niet “af” was bij levering, en dus mocht ik voor het plaatsen van die stukken een dag met een Mazda naar keuze rijden. Mijn man heeft een Mazda 6, dus dat hoefde ik niet meer te testen, en aangezien er toch een degelijke achterbank nodig is om 2 kindjes mét veilige stoelen op te installeren koos ik de splinternieuwe MX-3 om te testen. Deze werd vorig weekend nog gelanceerd met een opendeurweekend.

De MX-3 staat op de basis van de Mazda 2, dus het is een zeer compacte crossover. De styling is heel leuk maar de achterbank is krap. Ook komt hij in een lichtere motorisatie die overeenkomt met de motorisatie die beschikbaar is voor de 2. Toch zijn er op deze wagen ook een hoop leuke technische snufjes ter beschikking, zoals de achteruitrijcamera.

image

Een leuke wagen aan een iets lager budget dan de Mazda 3, iets hoger dan de Mazda 2, en toch wel een hoop rijplezier! Enige minpuntje: door het korte chassis is de ophanging anders, en dat voel je wel op een typisch Belgische binnenweg. Maar gelukkig zijn de zetels wat zachter om dat te compenseren.

En dan nu mijn wit monster ophalen 🙂

Geef een reactie