World gin day.

Tussen alle artikels en posts over World Gin Day kwam ik op de site van De Standaard een link tegen naar een filmpje van VTM komen waarin ze eens gaan tonen hoe je een gin-tonic maakt. Mijn tip: maak niet zomaar elke gin tonic op deze manier, want dit is een specifieke voor Hendrick’s gin. Niets mis mee, maar specifiek.

Maar hoe doe je het dan wel? Hoe kies je de condiments die je in je glas doet?

Kijk eerst naar wat voor gin je hebt een waarmee hij gestookt of geïnfuseerd is.

image

Hendrick’s gin is zo één van de weinigen die met komkommer zijn geïnfuseerd. Gordon’s fijn heeft nu ook een komkommer versie uit. Kies naargelang de beschrijving 1 of 2 kruiden of stukjes fruit die bij de gin passen om in je glas te doen. Deze zullen de smaakelementen van de gin versterken. Met jeneverbessen zit je altijd goed, want dat is het basisingrediënt van gin. Met de meeste dry gins zal een zeste van citroen of limoen ook heel lekker zijn.

Er is een hoop tonic op de markt, en smaken daarin verschillen. Kijk rond, experimenteer en kies. De ene past beter bij de ene gin, maar ik vind de tonic keuze echt persoonlijk. Qua makkelijk te vinden tonic kan ik de Schweppes premium tonics aanraden, en natuurlijk de alom gekende Fever Tree. Verder ben ik persoonlijk wel fan van Q en Bo tonics.

image

Ten slotte de mix: begin met wat ijsblokjes, leg daar je condiments bij. Dan check je hoeveel tonic je hebt: de verhouding is 1/3 gin voor 2/3 tonic. Eerst de gin, en dan rustig de tonic erbij gieten. Met een jigger kan je makkelijk afmeten.

image

Smakelijk!

Geef een reactie