Playmobil fun!

Vorige week woensdag mochten Manon en Aidan mee naar een Playmobil persmoment. Alles was voorzien: snoep, pizza, fruit, gezonde drankjes en natuurlijk een hoop Playmobil om mee te spelen! Ik kreeg flashbacks toen ik in die ruimte keek, ik herinner me nog dergelijke speeltafels van toen onze plaatselijke speelgoedwinkel merk events deed voor bijvoorbeeld Playmobil. Zelfs de manier waarop de tafels verlicht worden met een spot erop is nog steeds dezelfde. Heerlijke nostalgie. De kinderen leefden zich uit met de volledige brandweerkazerne, de boerderij, de zoo en zelfs de voetbaltafel. Voor de kleintjes was er een speeltapijt met een selectie Playmobil 1-2-3. Er was ook een schminkhoekje waar ik veel prinsessen en piraten zag voorbijkomen.
image

Intussen kregen de aanwezige ouders de nodige info tijdens de persvoorstelling met onder andere een overzicht van de geschiedenis van Playmobil. Zowat élke foto die ze toonden hebben we vroeger thuis gehad. Ook het piratenschip, waarvan er dit jaar een nieuwe versie in de winkels komt.
image

Wist je trouwens dat het Playmobil mannetje erkend is als kunstvorm? Dit wil zeggen dat het patent erop geldig is tot 70 jaar na de dood van de uitvinder, Hans Beck. Net zoals bij muziek en dergelijke.
image

We kregen zelfs een exclusieve preview van een nieuwe lijn voor het najaar te zien. Nog geen foto’s, want het waren prototypes, maar Manon was er in elk geval al wild van!

Wat de zomercollectie betreft was ik ook al zwaar onder de indruk: het waterpretpark, de catwalk, de sportwagen en de boomhut zijn prachtig. En het zou mij niet verbazen indien Sinterklaas het watervliegtuig brengt voor Aidan…
image

Toen het voorbij was keken de kinderen hun ogen uit bij de goodie bags, en wilden ze eigenlijk niet naar huis.

Geef een reactie