Groeischeut

Het meest typische dat de mensen zien aan kinderen met een groeischeut zijn de broeken die plots te kort zijn, of t-shirts waar je kind plots niet meer in geraakt, mouwen die tekort geworden zijn en het kind staat daar als een vogelverschrikker in kleren die een kleine maand voordien eigenlijk nog wel pasten.

Een lastiger effect is dat ze zo snel groeien dat ze niet goed weten waar de uiteinden van hun ledematen zich bevinden. De gevolgen daarvan zijn een resem valpartijen met builen, blauwe plekken en gekneusde enkels tot gevolg.

Aidan is al 3x op dezelfde elleboog gevallen op school, maar is wel trots op zijn pleisters met Elmo.

Manon had gisteren een dikke enkel aan beide kanten, waar ze lustig op verder danste tot het bedtijd was en ze haar sokken uit deed en mij uitlegde dat dat dikke stuk eigenlijk toch wel pijn deed. Ik stuurde ze dus maar met andere schoenen naar school (anders gevormd aan de hiel) en meldde het toch even aan de juf, die het zou doorgeven aan de turnjuf voor vandaag.

Groeischeuten, het is me wat.

Geef een reactie