Endimi mocht met een robomow spelen!

Hoe kan dat zou je zeggen, want mijn gazon is nog steeds een drama. Wel, ik mocht naar een event waar de nieuwe generatie Robomow werd voorgesteld. We kregen een mooi overzicht te zien van Robomow van de beginjaren tot nu, en zelfs het allereerste model was te bezichtigen!

image

De robomow werd compacter en performanter door de jaren heen: ging van maaien volgens een vast patroon naar “chaotisch” maaien, het mes werd kleiner maar dunner en performanter, de batterij werd lichter en performanter en de Robomow blijft de enige grasmaaier die zeer goed is in kantmaaien.

image

image

En ten slotte kan je de laatste generatie Robomow ook besturen met je smartphone! Robomow ontwikkelde een app voor iOS en android, waarmee je het maaiprogramma kunt aanpassen (welke uren/dagen wel/niet) en voor die specifieke stukjes de robot kunt besturen. Heel leuk!

Ten slotte begonnen de aanwezigen op basis hiervan de gekste ideeën te opperen: om er een arduino bord aan toe te voegen en er de gekste mods voor te maken. Zoals een streepje rode led-lichtjes om hun eigen Kit in huis te hebben. Ik blijf voor Matilda gaan (uit Robot Wars) indien er ooit zo’n heerlijk ding hier in de tuin zou rondrijden 🙂

Geef een reactie