Rode schoentjes

De oude dame paste een paar elegante donkerrode zomerse damesschoenen, een comfortabel en niet opvallend model. Ze keek vertwijfeld in de spiegel en zag me ook even kijken. “Rode schoenen… Dat gaat niet meer op mijn leeftijd, he madam? Daar ben ik nu te oud voor…” Mijn antwoord had ze duidelijk niet verwacht: “Te oud voor deze mooie schoenen? Niemand is ooit te oud voor mooie, comfortabele schoenen!”. Ze huppelde bijna letterlijk terug naar haar kleindochter die mee aan het winkelen was. In de aanpalende gang hoorde ik haar trots melden: “Die madam zegt ook dat ik ze moet kopen.” Meer luisteren naar je kleindochter, mevrouw, ze weet waar ze het over heeft 🙂

Ik hoop van harte dat ze met een jong gevoel in haar hart gezellig met haar nieuwe rode schoenen zal gaan wandelen binnenkort.

2 thoughts on “Rode schoentjes

  1. Liese

    Ooit vroeg iemand van omaleeftijd in de L&L aan de verkoopster of het minirokje in stretch met de franjes aan de onderkant wel nog gepast was voor haar leeftijd. Die verkoopster zei iets in de trend van “die collectie is eerder gericht op de middelbare schoolmeisjes, ik heb mss iets dat meer bij u past” amai, goeie redding, maar das natuurlijk iets anders dan rode schoenen hè

    1. hahaha! Maar hier waren het echt schoenen die voor oudere dames gemaakt waren, in het zwart zou je er veel zien rondlopen, het rode was prachtig maar een drempel 🙂

Geef een reactie