The Force Awakens

Nog 245 dagen voor de première van de nieuwe Star Wars film! Ik was een beetje sceptisch. Ook de eerste teaser trailer gaf mij nog steeds een “meh” gevoel. Ik was namelijk absoluut geen fan van “Revenge of the Sith”, wat mij teveel het gevoel gaf dat er een checklist moest afgewerkt worden.

Dankzij Disney mocht ik naar de screening van het panelgesprek tijdens de Star Wars Celebration in Anaheim in Kinepolis Brussel. Deze simulcast werd in vele landen tegelijk gestreamd. Door omstandigheden waren we een beetje later dan voorzien, maar dat kon de pret niet bederven. De livestream van het event duurde een uur en het was heerlijk om wat meer info te krijgen en ook om heel wat acteurs terug te zien. Niet alleen 3 van de nieuwe cast members werden voorgesteld, ook oude bekenden maakten hun opwachting: Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C3PO, de enige acteur die aan alle 7 films zal meegewerkt hebben), Carrie Fisher en Mark Hamill.

De film speelt zich af 30 jaar na “The Return of the Jedi” en brengt dus ook wat nieuwe technologie met zich mee. Grappig genoeg ging regisseur JJ Abrams nu net teruggrijpen naar klassieke filmtechnieken: blue screen enkel wanneer het écht nodig is en zoveel mogelijk werkende decors en props. Dus ook de droids. Hiervoor namen ze fans onder de arm die als hobby R2-D2 modellen bouwden, en de kans kregen om zich op de hernieuwde designs te storten.

Het coolste van al hiervan vind ik voorbeelden zoals de nieuwe droid BB-8. Deze bal-robot werd ook echt gemaakt zodat interactie met de acteurs zo realistisch mogelijk was. Hij werd ook ten tonele gebracht tijdens het panelgesprek, en begon zelfs wat te discussiëren met R2 🙂

Heerlijk toch hoe ze dit gedaan hebben? Een aanwezige vriend en ingenieur zag het allemaal voor hem hoe het waarschijnlijk was gedaan, maar dat doet niets af aan de magie waar deze robot voor zorgt.

Ten slotte mochten we in première de nieuwe teaser trailer voor “The Force Awakens” zien. 2x zelfs! Iedereen in de zaal vond het heerlijk, en mijn hoop op een steengoede film is terug torenhoog! See for yourself:

Nog 244 dagen… aftellen…

Chewie… we’re home!

Geef een reactie