Bewegende babies

Een tijdje geleden lanceerde Kind & Gezin dit schattige spotje:

En inderdaad, we denken er niet bij na maar vaak bewegen onze kindjes te weinig. Om daarop in te haken werd ik door Pampers uitgenodigd op een event waar ik een heerlijke babbel kon hebben met een Duitse professor die onderzoek doet naar ontwikkeling van babies en jonge kinderen en daar even kort over praatte. De man was ronduit dol op mijn vragen over de kindjes, en grappig genoeg raadde hij me aan om de gekochte boeken slechts heel oppervlakkig te lezen voor een paar tips die voor ons werken en ze nadien mee te geven met het oud papier. We zien wel…

Natuurlijk waren er een aantal mama’s met baby aanwezig, allemaal zoals in de reclamefilmpjes met een wit t-shirt zodat je de pamper mooi kunt zien. Ze demonstreerden een aantal bewegingsoefeningen per leeftijdscategorie die je makkelijk kunt doen met de kindjes. Sommigen heel logisch, zoals zodra je kindje staat samen dansen, maar ook interessante oefeningen om kruipen aan te moedigen of bij hele kleintjes de eerste spierontwikkeling te stimuleren. En dat dan gecombineerd met de Active Fit pampers die ontwikkeld zijn om zo droog mogelijk en zo flexibel mogelijk te zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Leuke weetjes:

  • Alle onderdelen van een pamper zijn volstrekt veilig, zelfs moest je die opeten, ja ook de gel.
  • Een babybuikje kan tussen ‘s ochtends na slapen en plassen en dan flink gegeten te hebben tot 8 cm in omtrek verschillen, voldoende rek in de pampers is dus belangrijk.
  • In het grote onderzoekscentrum van P&G in Duitsland komen wekelijks 2.000 babies over de vloer om pampers te testen.
  • Dat is eigenlijk nog niet genoeg, dus hebben ze er een kamer vol “poepmachines” bestaande uit een onderste deel rompje en beentjes van een levensgrote pop, om de pampers te testen op lekken en absorptie. Dolletjes!

En hoe is het bij ons gesteld qua pampers? Aidan is intussen overdag droog, maar ‘s nachts plast hij nog lustig door. Pamper vol en zwaar tegen de ochtend! Niet erg, maar meneertje is groot en we zitten dus aan de grootste pampermaat: de 5+… maatje 5 begint soms overvol te zitten. Gisteren is hij door de verpleegster van Kind & Gezin schoolrijp verklaard: alle oefeningen deed hij perfect, en hij vond dat het nog een pak uitdagender mocht! Hij wilde nog meer blokken voor zijn toren, en àlle vormpjes voor in het doosje! En prentjes aanwijzen, wie doet dat nu als je de woordjes al kan zeggen?

En nu kreeg ik ook eindelijk de duidelijke uitleg over ‘s nachts droog zijn: pas vanaf een bepaalde leeftijd maken kindjes de juiste hormonen aan die de nachtelijke urineproductie regelen. Geen hormoontjes = geen droge kindjes! Rustig afwachten is dus de boodschap. Bij Manon kwam dat vrij snel, ik ben benieuwd hoe het met Aidan zal gaan 🙂

Geef een reactie