Coca Cola Life proeven

New Coke was destijds een flop, maar de lancering van Coca Cola Zero in 2007 samen met het heerlijke entertainment van de bijhorende reclamespots was een groot succes. Het probleem met suikervrije frisdranken blijft echter dat er kunstmatige zoetstof wordt gebruikt zoals aspartaam, wat de voorbije jaren een slechte reputatie heeft gekregen.

Coca Cola komt nu met een tussenoplossing: Coca Cola Life. Het groene blikje is al een beetje een weggever, want 1/3 van de suikers werd vervangen door een natuurlijke zoetstof die de meesten onder ons al lang kennen: stevia. Stevia verpakkingen zijn meestal groen, en bij Coca Cola Life is dat niet anders. Als je te veel stevia gebruikt durft het plots bitter te worden, dus het evenwicht is nogal belangrijk, vandaar dat deze cola niet suikervrij is, wel meer suikerarm.

Ik kreeg een sixpack toegestuurd als proevertje, een mooi groen pakketje. Na een dagje koelkast was het tijd voor de test.

image

De cola is eigenlijk wel lekker! Houdt een beetje het midden tussen Zero en Light qua smaak, en ik vind hem dorstlessender dan regular coke. Intussen heb ik hem al gespot bij Albert Heijn, maar volgens Coca Cola zal Coca Cola Life eind deze maand overal beschikbaar zijn. Smakelijk!

One thought on “Coca Cola Life proeven

  1. Hmmm, ik vind het toch veel minder lekker dan cola light en cola zero. Ik vind ook dat er nog veel te veel suiker zit om die twee soorten te kunnen vervangen. Maar kijk, gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde leuk/goed/lekker te vinden, hé ;-).

Geef een reactie