Turf

Gisterenavond. We zitten met 6 op zolder, 4 vrienden komen Pathfinder roleplay met ons spelen. De babyfoons naast ons. Hapjes en drankjes op tafel. Plots ruik ik iets. Een belletje rinkelt in mijn hoofd. Een verbrande geur. Ik probeer het te definiëren: het lijkt het meest op een vliegje dat in een hallogeenlampje gevlogen is. 2 andere aanwezigen bevestigen dat zij ook een verbrande geur ruiken. We controleren snel even in de traphal, want LED of niet, de lichtjes van de kerstboom kunnen een potentieel risico zijn. Niets. De geur is licht en uitsluitend op zolder. Ik kijk nog even rond, de verlichting geeft geen rook af, dus we laten het zo.

Ongeveer 15 minuten later. Ik reik naar mijn dobbelstenen en buig daarvoor voorover op de tafel. De komt plots terug in mijn neusgaten. Verschrikt kijk ik rond. Om het whiskeyglas van mijn man te zien staan. Bowmore Small Cask. Gerijpt in Bourbon vaten. Ook de gamemaster was ervan aan het drinken. De turfige geur verspreidde zich met vleugjes in de kamer en fopte ons allemaal!

 

Bowmore Small Batch

Geef een reactie