De zotte morgen

Is het omdat het later licht wordt ‘s ochtends nu het winter wordt? In elk geval krijg ik de indruk dat ik elke ochtend de zotte morgen in moet gaan. Een bloemlezing van de voorbije 2 werkdagen

  •  een fietser die schuin een druk kruispunt oversteekt en daarbij alle basis voorrangsregels en verkeerslichten negeert, gelukkig zijn mijn remmen net vernieuwd…
  • een oudere automobilist die “voorrang van rechts” onnodig vindt. Gelukkig werkten zijn remmen ook nog goed of ik was in de flank gegrepen. En zijn claxon werkte ook. De mijne was luider.
  • motorrijders die ,terwijl ik al vlot 120km/u rijd samen met de andere chauffeurs op mijn rijvak, tussen het drukke verkeer door slalommen aan minstens 150km/u. Bijna een hartaanval.
  • in de file achter de vuilkar in een éénrichtingstraat, de nerveuze chauffeur achter mij flikkert met zijn lichten. Zodra het mogelijk is om wagens door te laten blijft de vuilkar even staan en krijgen we teken lang te rijden, voorzichtig gaan we er voorbij. De nerveuze chauffeur achter mij rijdt op misschien 50cm van mijn achterbumper en blijft met zijn lichten flikkeren, wat ik eigenlijk alleen maar afleid van het flikkerende omgevingslicht, zijn koplampen zijn onzichtbaar in mijn spiegels. Op het volgende kruispunt botst hij bijna op mij, omdat ik inhoud om te checken of er niemand van rechts komt (moeilijk zichtbaar). De nerveuze chauffeur steekt midden op het kruispunt voorbij en rijdt aan ik schat 70km/u door de zone 30 die daar geldt wegens 2 lagere scholen in de buurt.

Beste mede-weggebruikers. Zijn jullie je verstand verloren???

Gelukkig zie ik ook de andere kant:

  • iemand die met de hond gaat wandelen, met een klein rood lichtje aan de halsband van de hond zodat die van ver zichtbaar is
  • moeder met 3 dochters, allemaal op de fiets, met leuke fluo hesjes en veel reflectoren, een feest op het fietspad
  • De Colruyt vrachtwagen die voldoende ruimte laat om je bij de file te laten

De wereld is nog niet helemaal om zeep denk ik 😉

 

Geef een reactie