De Upcycling Challenge of Win eens wat afval!

Ik ben een fan van de freecycle websites. Je kan er leuke dingen te pakken krijgen die een heel nieuw leven krijgen en anders op de vuilcontainer zouden belanden. Zo kreeg ik 2 kastjes voor mijn Expedit kast te pakken, die nu niet meer gemaakt worden, en zo wordt mijn kast een leuke wirwar van kleurige vakjes en bakjes.

Maar sommigen nemen het nog een stap verder, niet alleen hergebruiken maar ook herwaarderen. Weggegooide spullen zodanig herwerken dat ze een volledig nieuw leven krijgen met een andere wending. Dat heet dan Upcycling.

Evy Puelinckx van Het Vindingrijk ziet overal mogelijke dingen om te upcyclen tot leuke design items. Naast het presenteren van programmas is ze al 10 jaar enthousiast aan het upcyclen. KBC vond dat een leuk initiatief en heeft een challenge gelanceerd voor Evy en iedereen die wil meedoen. Ze kreeg namelijk het gigantische reclamedoek dat in Antwerpen op de KBC toren hangt. Dit doek van 572m² en 200 kg zal ze upcyclen tot 5 nieuwe, unieke items.

Daag Evy uit met een idee voor een leuk item, de vijf leukste suggesties worden effectief door Evy gerealiseerd. En daarbovenop geeft ze nog eens 5x haar boek “Upcycling – Afval wordt design” weg. Waag dus zeker je kans, suggesties mogen nog tot 23 november ingestuurd worden!

One thought on “De Upcycling Challenge of Win eens wat afval!

  1. Pingback: Belgian Girl Geek Dinner nr 3 |

Geef een reactie