Bier en sauna

Dankzij een jarige vriendin konden we genieten van een pakketkorting met toegang tot Waer Waters in Groot Bijgaarden. Dit complex is intussen een dik jaar oud en het dichtstbijzijnde voor ons, plus dan nog eens mooi, groot en met prachtige service. 2x per dag zijn er zowel aan de naaktkant als aan de geklede zijde opgietsessies, en 1x per dag een scrub sessie in de hammam van elke zijde van het complex. Toen we gisteren aankwamen gingen mijn wenkbrauwen even omhoog: de avond opgietsessie aan de geklede zijde zou met bier zijn. Mijn nieuwsgierige ikke en de hele groep waren het er onmiddllijk over eens: dit wilden we niet missen!

De opkomst was navenant: de banken zaten vol mensen die mee wilden genieten en ontdekken hoe bier zou gebruikt worden.

Zoals zo vaak bestond de opgietsessie uit twee delen. Het eerste deel werd er vooral gewerkt rond citrus: citroen, mandarijn en mandarijn met cederhout brachten ons ver weg op de tonen van de muziek van Stef Bos. Na een tussentijdse afkoelsessie in de regen gingen we verder met nog een paar geurtjes.

Het bier was de afsluiter. Een kleine hoeveelheid kriek Boon werd op de hete stenen gegoten. De sauna werd onmiddellijk gevuld met een heerlijke diepe en intense geur, alsof je voor de oven van een banketbakker hangt met verse brioche in de oven. Bijna magisch. Hierna gingen we terug over naar het afkoelen en was de sessie ten einde.

foto: boon.be

Ik kon nog heel even spreken met de opgieter. Hij legde uit dat het bier als laatste gebruikt wordt omdat de geur vrij overweldigend is, en dat de suikers in het bier na een tijdje gaan verbrand ruiken, waardoor de geur niet meer aangenaam is.

Eén ding is zeker. Dit wil ik nog wel eens meemaken! Een echte aanrader!

Geef een reactie