Gat in de markt: (af)wasbare boekentassen

De wegwerpmaatschappij viel mij nog maar eens op een paar dagen geleden, tijdens de voorbereiding voor de eerste schooldag. Manon deed anderhalf schooljaar met haar eerste boekentasje van Kickers. Het liet zich netjes wassen in de machine op handwasprogramma, maar na verloop van tijd was de velcro sluiting ronduit versleten en bleef het tasje niet meer dicht. Dit leidde tot wanorde bij Manon en na een opmerking van de juf werd het boekentasje afgedankt en haalden we een ander uit de kast, dat ze cadeau had gekregen. Na de laatste schoolmaanden was dat boekentasje nog in goede staat qua stof en sluiting, maar ronduit vuil. Dus ging ik voor de oplossing die voor het eerste boekentasje perfect was: de wasmachine. Een spektakel voor de kindjes:
image

MAAR.

De bodem van de boekentas bleek met een ingenaaid stuk karton verstevigd. Dat karton was dus een brokkenpap geworden daar binnenin. Toen ik dat opmerkte op twitter was het antwoord van mijn timeline duidelijk: boekentassen worden niet meer gemaakt om lang mee te gaan, elk jaar een nieuwe, dus is karton in de voering geen uitzondering. gelukkig was het een flap die snel weggehaald was met een knip aan een draadje. Maar komaan zeg. Wel, ik ben “gierig”. Ik wil niet enorm veel geld uitgeven voor een boekentas die niet afwasbaar of wasbaar is. En dat wordt dus mijn doel voor Aidan zijn boekentasje: niet alleen leuk en handig, maar wasbaar of tenminste afwasbaar, want kleuters kunnen nogal smossen die eerste jaartjes!

Foto: Lilliputiens

Geef een reactie