Oogsten in de tuin

Na de kruiden en aardbeien oogsten we op dit moment de Clapps Favourite peren van Aidan zijn geboorteboom. De peren zijn rond en sappig, In de lente beloonde ik de boom met de Eskin meststof om te testen. Kort daarna bloeide hij uitbundig, waardoor ik, gezien de jonge leeftijd van de boom en de moeilijke start vorig jaar (kwam pas in juni in blad) toch durfde hopen op een 2-tal peren.

De boom kreunde kort daarna echter al onder het gewicht van de peren! De takken hingen laag, vanzelf op plukhoogte, en we oogstten een grote emmer boordevol peren! De geplukte peren goedgekeurd door Aidan, lekker om zo te eten, of in een perentaart. Ook de collega’s mogen meegenieten.

 

image
image

Leuk om zo een beetje te oogsten in eigen tuin. De perentaart bestond trouwens uit een bodem van kruimeldeeg en een vulling van cakedeeg en in schijfjes gesneden peren. De suikers in de peren zorgen voor een mooie glans op de taart.

Weet er trouwens iemand in welke maand de hazelnootjes “eetklaar” zijn? Onze hazelaar hangt ook goed vol!

Geef een reactie