Onroerend erfgoed

Wist je dat er een foto-archief bestaat van ons onroerend erfgoed? Prachtige of speciale bouwkundige pareltjes (of lelijke dingen) worden gefotografeerd en gearchiveerd. Sinds een paar jaar wordt heel dat archief gedigitaliseerd en gecontroleerd. Bestaat dit gebouw nog? Google Streetview is hun vriend, maar soms ook niet. Straatnamen veranderen, straatnummeringen worden omgekeerd, noem maar op.

Tijdens de zomer publiceren ze elke week op vrijdag een pand op de blog waarvan ze het spoor bijster zijn. De lezers krijgen de kans om te laten weten of dat gebouw er nog staat of niet, misschien met een ander adres, of na een verbouwing? Zijn de karakteristieke delen nog intact?

Deze week had ik een ingeving, checkte die en bleek gelijk te hebben! Ik had niet eens tot beneden gelezen: blijkbaar hangt er ook aan elke vraag een prijs vast! Ik krijg een mooi boek over hospitalen toegestuurd! Jippie!

Als je dus wel wat afweet van je streek, hou deze in de gaten, en misschien weet jij het inventaristeam de gouden tip te bezorgen die jou ook nog een mooie prijs oplevert!

One thought on “Onroerend erfgoed

Geef een reactie