Clafoutis

Ik kocht blauwe bessen. En frambozen. Ik at de frambozen zo op en gooide de blauwe bessen in een crumble. Maar de echtgenoot kloeg eeen beetje: hij is geen fan van crumble. Hij wilde meer taart “tussen” zijn fruit. Maar intussen had hij voor mij opnieuw blauwe bessen gekocht. En frambozen. Het schoot mij plots te binnen: clafoutis! En dat blijkt nog poepsimpel ook.

Ingrediënten: 300 gram fruit (zoals bessen, frambozen, kersen,…), 4 eieren, 100 gram bloem, 175 gram suiker, 250ml melk, snuifje zout, zakje vanillesuiker.

Oven op 200 graden (opgelet: indien mogelijk de hete lucht niet laten circuleren, gewoon boven/onderwarmte).

Maak een vloeibaar beslag van de eieren, suiker, melk en bloem. Klop goed zodat alle klonters weg zijn.
Vet een ovenschotel in met olie.
Doe het fruit in de ovenschotel.
Giet het beslag erover.
Zet de schotel in de oven gedurende ongeveer 35 minuten.
Smakelijk!

Geef een reactie