Verschieten

Uw hart staat efkes stil, wanneer bij het binnenkomen van de slaapkamer de peuter naar jou ligt te kijken met zijn gezicht vol bloed. Hij reageert gelukkig zeer vrolijk op de binnenkomst van mama, maar daar sta je dan met je hoofd vol doemscenario’s over gigantische bloedende etterende sinussen, want het ventje heeft wel vaker last van sinusitis.

Een natte washand en een neusspoeling later blijkt het er erger uit te zien dan het is. Meneertje is dus verkouden, en tijdens de nacht kwam zijn neusje vol snot te zitten. Dat jeukte blijkbaar nogal waardoor hij aan het wrijven en krabben ging. Een klein wondje net binnen het neusgat. Geen bloed dat de neus of keel ingestroomd is, de neusspoeling is helder genoeg. We vergeten even dat er een enorme hoeveelheid geel snot kwam bovendrijven.

En mijnen tikker, die is alweer een jaartje ouder geworden van het verschieten!

Geef een reactie