lentekriebels

Hoe heerlijk kan het weer zijn vroeg in maart? Zo heerlijk als vorig weekend dus. In de file van/naar zee gaan staan deed ik toch maar niet. De mannen deden van LAN en genoten op een andere manier. Ik nam vrijdag een dagje verlof en werkte die dag en tijdens het weekend een waslijst dingen af die ik al een tijd wilde doen:

 • andere kleur op het haar. Rostje again, ik voel mij daar gewoon zo goed mee.
 • gelnageltjes (volgende keer andere styliste proberen, ben niet zo tevreden, ze zijn wel leuk maar ik ben perfectionistisch voor nagels)
 • boodschappen
 • cake bakken om de verschrompelende appels te verwerken
 • de struik onkruid die aan de burenkant staat van de afsluiting gekortwiekt, zodat we veilig van de oprit kunnen en het aankomend verkeer zien (de “buren” zijn een braakliggend terrein)
 • het gazon een eerste maaibeurt gegeven
 • de bramenstruik die geen bramen geeft uitgedaan
 • de distels uit het gazon gehaald
 • de zandbak voor geopend verklaard
 • de opschietende takken en dood hout uit de seringen gesnoeid (tot paniek van bepaalde achterburen, die dachten dat ik de 3 bomen kaal zou zetten)
 • elke avond gekookt voor 8-10 mensen
 • in de zon gezeten, gelegen, gerust, met kinderen gespeeld
 • de clematis een stok gegeven en opgebonden, nu rondkijken voor een degelijk “rekje”
 • jonge scheuten geplant, benieuwd of ze erdoor komen.

Nu moet ik nog wel al het snoeihout tot bruikbare takken verzagen/knippen. Dan kunnen we op frisse avonden fijn de houtkachel zijn werk laten doen. Als het weer nog een tijdje aanhoudt krijg ik dat deze week misschien nog voor elkaar. Dan kan ik het terras een goede schrobbeurt geven en zetten we eindelijk de nieuwe tuinmeubelen buiten voor nog meer genieten!

Als er iemand geïnteresseerd is in een jonge hazelaar, je mag er eentje gratis komen halen. Stevige jonge boom van een goede meter hoog.  Stuur maar een berichtje om af te spreken:

image

Geef een reactie