Nog eens vegetarisch

Vorig weekend deed mijn man van LAN party met wat vrienden. Een uitdaging: 1 die glutenvrij eet en 1 vegetariër. Of toch niet? Ik dacht na, rommelde de kasten uit en het menu ging als volgt:

Wat de ovenschotels met polenta betreft maakte ik er eentje met het recept dat ik hier eerder al postte. De tweede gooide ik bij elkaar met wat er nog in de kast lag: ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en polenta. De ovenschotel werd door veggies en flexivoren verorberd aan een ongelofelijke snelheid. En schoongelikt. Ik zal u het recept dus niet onthouden.

Ingrediënten: 2 uien, 1 kastanjepompoen, 3 zoete, aardappelen, 200 gram polenta, zout, peper, thijm (en indien je graag er een vleesvervanger bij hebt: 200 gram quorn gehakt), geraspte kaas.

Bereiding:

Kook de polenta en kruid naar smaak (je kan ook bijvoorbeeld koken in groentebouillon) en laat deze opstijven en afkoelen zodat je die in plakken kunt snijden. Verwarm de oven voor op 160°

Snipper de ui, schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes, schil de pompoen en snijd het vlees in blokjes. Neem een grote wokpan of een kom en stoof alle groente samen tot ze beetgaar zijn. Kruid met zout, peper en thijm naar smaak. Voeg een klein beetje water toe om het stoven makkelijker te maken. Wanneer alles gaar is kan je eventueel veggie gehakt toevoegen.

Giet alles in een ovenschotel en beleg met plakken polenta. Afwerken met de geraspte kaas en de oven in. Laat alles nog een 20-tal minuten bakken. Smakelijk!

Geef een reactie