Zielig ziekje

Een beetje snotterig op zaterdag, die baby, hij begon ook te hoesten. Zondag werd de hoest onrustwekkend, meer snot ook, en plots koorts. Alarmbellen in mijn hoofd.

Het werd een zware nacht, met veel troosten, koortswerende siroop toedienen, teegel smeren, luchtbevochtiger aan.

‘s Ochtends direct bij de dokter. Eerste opluchting: niet de rsv waar ik voor vreesde (er waren er al in de crèche), maar bacterieel. Geel snot, gekraak op een specifieke plaats in de longen. Beginnende longontsteking, waarschijnlijk omdat zijn weerstand verzwakt is omdat er 4 kiezen tegelijk proberen door te breken. Naar de apotheek: siroop om de slijmen los te krijgen, forse antibiotica, darmflora om nog iets van zijn weerstand over te houden. Volgens de dokter zou hij na een dag of 3 goed genoeg moeten zijn om terug naar de crèche te gaan.

Fingers crossed…

Geef een reactie