IKEA knuffels

Ik koop af en toe zonder enig schuldgevoel een knuffel voor de kindjes bij IKEA. Niet alleen zijn veel van die dingen hilarisch of echt schattig, IKEA schenkt al 10 jaar lang voor elke verkochte knuffel 1€ aan Unicef. Nu meer dan ooit heeft Unicef onze hulp hard nodig, om te voorzien in basis vaccinaties en basis onderwijs en te vermijden dat bijvoorbeeld de kinderen van de vluchtelingen uit Syrië geen echte verloren generatie worden.

KRULLIG Pluchen speelgoed IKEA

KRULLIG pluche, 4,99€

Ik werd uitgenodigd op de kick-off van de speciale verjaardagsknuffelactie. Ter gelegenheid van zijn jaarlijkse Knuffelcampagne voor onderwijs stelt IKEA België samen met UNICEF België een sprookje voor waarmee ze kinderen bewust willen maken van het belang van onderwijs en de rechten van het kind. Het schattige verhaal over een prinses in een leerproces en andere sprookjesfiguren werd op 22 oktober voor het eerst voorgelezen aan 70 schoolkinderen door Axelle Red en Kobe Van Herwegen in IKEA Zaventem.

Ikea-6422 Ikea-6495

Het sprookje wordt gelanceerd in de zes Belgische woonwarenhuizen op 20 november 2013, de verjaardag van het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind: kinderen worden die dag uitgenodigd om gratis een professionele sprookjesverteller aan het werk te horen en meer te leren over het recht op onderwijs. Daarna vinden er tijdens de hele campagne, tot in januari, voorleessessies plaats in alle woonwarenhuizen.

LUFSIG Pluchen speelgoed IKEA

LUFSIG, 9,99€

Om de campagne plaatselijk te verankeren, stellen de Belgische woonwarenhuizen hun klanten voor een gekochte knuffel in het woonwarenhuis te schenken aan een vereniging uit de buurt. De knuffels gaan naar de volgende organisaties: Beweging van Mensen met Laag Inkomen (Gent), Het Huis (Wilrijk), Les Gastronomes de Cœur (Hognoul), Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Anderlecht), SOS Kinderdorp Hoeilaart (Zaventem) en les Arsouilles en SOS Village d’enfants Luxembourg (Arlon).

RIDDERLIG Pluchen speelgoed IKEA

RIDDERLIG, 7,99€

Een mooie actie, waarbij je toch iets kleins kan doen wat een serieus verschil kan maken in situaties die gelukkig voor ons vaak een ver-van-mijn-bed-show zijn.

LILLEPYTT Pluchen speelgoed IKEA

LILLEPYTT, 1,49€

Trouwens, de Grote Boze Wolf kan oma opeten, maar gelukkig kan zijn buik ook open, om oma te redden! Super leuke knuffels!

Geef een reactie