De vijfde ziekte of 3-dagen-koorts

Of iets dergelijks. Het is toch altijd schrikken als je kind plots koortspieken van vlot 40° maakt. Gelukkig deden Nurofen en Perdolan goed hun werk. Maar verder zag ik niet direct iets waar hij écht last van had. Een beetje een pijnlijk oor maar geen oorontsteking. Hoesten deed hij niet echt. Een beetje snot maar niet meer dan gelijk welk relatief gezond kind in de herfst.

Na 3 dagen was de koorts weg, net op tijd voor zijn verjaardag, en net toen ik me begon af te vragen of ik, aangezien het een zondag was, niet snel een ritje richting spoed zou doen.

Op maandag stond hij plots vol uitslag op zijn romp. Aha. Een telefoontje naar de huisarts bevestigde mijn vermoeden: een virale infectie van de familie van de vijfde ziekte of de 3-dagen-koorts. Een relatief ongevaarlijke kinderziekte waar vooral de koorts onder controle houden belangrijk is. Oef.

En dan nu die kies…

Intussen is mijn man zijn eerste stapjes aan de hand aan het zetten. Wat gaat het toch snel!

Geef een reactie