De Lego-hemel in België

Wie de facebook pagina van deze blog volgt zal de hints al hebben zien vliegen. Sinds 26 september is de allereerste Belgische Lego-store geopend in het Wijnegem Shopping Center. Tegelijk opende in Wijnegem ook een nieuwe vleugel met nog meer winkels. Ik mocht met ons gezinnetje de winkel in avant-première gaan ontdekken de dag voor de grote opening.
image

De belangrijkste feature van de winkel: de brick wall. Neem een pot, vul die met zoveel mogelijk steentjes en betaal een vaste prijs naargelang de grootte van je pot. Gewoon met je handen door die steentjes gaan is al een zaligheid.
image

Manon haar favoriete stuk: de stand om zelf minifigs in elkaar te steken. Een vaste prijs voor 1 minifig of een set van 3, die je in een mooie verpakking mee kunt nemen. Zij mocht voor de opening ook ééntje meenemen, maar ze interpreteerde dat nogal ruim. Ik denk dat ze ongeveer 45 minuten heeft staan mannetjes maken.
image

Als ze geen mannetjes maakte speelde ze met de luchthaven en het gigantische vliegtuig dat erbij hoorde. Ze was bijna blind voor de rest van de winkel, behalve dan voor de heerlijke catering waarvan ze 2 cakepops en een cupcake naar binnen speelde.
image
image

Zalige feature in de winkel: van alle dozen van meer dan 200 stukjes kan je een 3D model zien van de inhoud. Houd de doos voor het scherm met camera, even wachten op de herkenning en huppekee: 3D model zweeft boven de doos en gaat zelfs open om de binnenkant te zien.
image

Verder vind je in de store ook exclusieve lego sets en dingen die anders moeilijk te vinden zijn, zoals de kerst-gadgets. Ik trakteerde mezelf op een kerstbal met een Lego eland.
image
image

En natuurlijk komen niet alleen kinderen maar ook geeks met een “inner child” hier echt wel aan hun trekken: Lego Architecture die bekende gebouwen gestileerd nabouwt, de Super Stardestroyer, een gigantische set van de Ewok village (de designer daarvan was trouwens ook aanwezig, leuk mee gebabbeld), de Lego Mindstorms robot set, de nieuwe superhero lijn met een mooie reeks van zowel DC als Marvel heroes, Disney prinsessen of Jake en de Nooitgedachtlandpiraten sets van Duplo, de Lord of The Rings en Hobbit sets, het is eindeloos ontdekken geblazen.
image

image

image

image

image

En terwijl mama en papa rondkijken kunnen de kinderen zich uitleven aan de verschillende bouw-bakken, tot de rand gevuld met Lego. Ik denk dat ik binnenkort nog eens in Wijnegem ga “shoppen”…

One thought on “De Lego-hemel in België

  1. Pingback: Awesome Lego Star Wars Giveaway! | Endimi

Geef een reactie