Kruidvat fotoboek service

De fotoboek services bestaan nu al lang, en in alle maten en soorten. De meeste hebben nu ook een automatische upload in een vastgelegde template: je selecteert je foto’s, zet ze in een bepaalde volgorde en de software gooit die erin. Daarna kan je nog wat schuiven hier en daar. Er kruipt wel een massa tijd in, en veel te vaak heeft dat het gevolg dat je de foto’s gewoon op een harde schijf laat staan. Met het risico dat die schijf het ooit begeeft en je de foto’s in het slechtste geval kwijt bent, of betaal je een massa geld om de data te laten reconstrueren.

Toen ik dus de kans kreeg om de nieuwe Kruidvat foto service te testen greep ik die toch maar: ik had nog steeds geen album gemaakt voor Aidan en het kind is nu al een jaar… schaam op mij!

Kruidvat heeft een extra smaakje toegevoegd aan hun fotoservice: de ontwerpservice. Je betaalt een extra (meestal 4,95€ maar dat kan variëren naargelang het serviceniveau dat je kiest of lopende promoties) en een grafisch designer optimaliseert het boek op basis van een paar instructies die je geeft. Na 3 dagen krijg je een voorstel, dat je tot 3x mag laten aanpassen als je het niet goed vindt. Na bestelling kan je het boek thuis laten leveren of in je dichtstbijzijnde Kruidvat winkel.

Ik testte de service en was best wel tevreden: het voorstel dat ik kreeg was mooi en duidelijk met menselijke interventie (centreren en aanpassing in volgorde en zo), de service ging vlotjes en het boek lag netjes op de beloofde datum in de gekozen Kruidvat winkel.
image

Ik koos geen speciale afdruk of papierkwaliteit, dus dat kreeg ik ook niet. Voor de puriteinen: je ziet de pixels van het printen. Als je echt op kwaliteit staat komt het een pak duurder uit, maar voor mij doet dit boek wat het moet: het geeft mij een tastbare schat aan herinneringen van de eerste levensmaanden van onze kleine man.
image

Geef een reactie