Weggeefwinkel Asse

Het is blijkbaar behoorlijk populair tegenwoordig: de weggeefwinkel. Het concept is dat je er spullen binnenbrengt die je niet meer gebruikt, een beetje zoals de kringloopwinkel, maar je mag in ruil ook gratis spullen die je interesseren meenemen. Een beetje een protestactie tegen de “wegwerpmaatschappij”.

Je kan natuurlijk niet alles gaan meesleuren, er zit per openingsdag een limiet op het aantal spullen die per persoon gratis mogen meegenomen worden. Het is de bedoeling om te delen met iedereen natuurlijk!

Sinds vorig weekend werd een nieuwe weggeefwinkel geïnstalleerd in Asse. Zaterdag 21/09 zal die voor het eerst geopend zijn van 10 tot 16u en zondag van 10 tot 18u. Daarna zal de winkel elke derde zaterdag van de maand open zijn van 14 tot 18u, maar ook op afspraak, bijvoorbeeld wanneer je spullen wilt binnenbrengen.

Ik heb in elk geval al een paar dingen die ik eens ga binnenbrengen, en wie weet vind ik er iets leuks dat wij wel kunnen gebruiken.

Ze zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen, dus aarzel niet als je je geroepen voelt.

Geef een reactie