TV kijken

Yep, mijn kleine meid kijkt regelmatig TV. Een beetje voor bedtijd. Of wanneer ze ziekjes is. Ze heeft 4 favoriete kanalen: Cbeebies, vooral voor de bedtime hour, JimJam, vooral voor Kikker en vriendjes, Disney Jr., waar ze zowat alles graag ziet, en Nick Jr., met Dora, Diego en Team Umizoomi.

Het leuke aan Disney Jr. en Nick Jr. is dat ze heel educatief gericht zijn. Nick Jr, de afdeling van Nickelodeon die zich richt op kleuters breekt daarin wel alle records. Zowat elke uitzending is gericht om op een speelse manier iets te leren aan de kinderen. Dora met opdrachtjes en Engelse woordjes bijvoorbeeld. Aan het begin van elke uitzending kan je zien waarop de aflevering oefent:

ZusammenrechnenZusammenrechnenZusammenrechnenZusammenrechnenZusammenrechnenZusammenrechnenZusammenrechnen

Rekenen, bewegen, samen spelen, kinderen rond de wereld, wetenschap (observeren), creativiteit en taal.

Momenteel heeft Manon de mond vol van Team Umizoomi.

Deze tekenfilm gaat vooral op wiskundige begrippen werken.

Ik geef toe. Zo voel ik mij een tikkeltje minder schuldig als ik haar tv laat kijken. Deze week was er één van Dora specials rond terug naar school gaan. Ik hield het bij dit boekje:

Het was ten slotte zo’n mooi weer hé!

Geef een reactie