How IU doin’?

De mensen van IU nodigden mij uit naar hun winkel in de Louizagalerij in Brussel, om mij te laten kennismaken met hun concept en gamma.

image

Ik kende de keten al wat, maar kreeg nu een volledige voorstelling, over skin care, bath & body, wellbeing en baby. iU heeft namelijk haar wortels in de farmasector en richt zich tot mannen en vrouwen die graag zorg dragen voor zichzelf en anderen. De grote gekende merken zijn er beschikbaar, zoals Avène, A-Derma en La Roche – Posay. Maar er zijn ook een massa bio-lijnen beschikbaar, en fytotherapielijnen, zoals Nuxe en Dr. Hauschka.

Mijn gastvrouw Rachel had al een opleiding als schoonheidsspecialiste maar volgt nu een doorgedreven cursus fytotherapie, zodat ze mensen bepaalde kruiden kan aan- of juist afraden. Bepaalde combinaties zijn te vermijden, sommige stoffen kunnen een soort van afhankelijkheid creëren, ook met dieetvoeding en dieetpillen moet voorzichtig worden omgesprongen. 

Het werd een gezellige namiddag, ik leerde veel bij over verzorging, welke producten er allemaal nog bestaan om bepaalde kwaaltjes te verhelpen, nieuwe lijnen die ik nog niet kende,… zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat A-Derma ook melkkorstjesshampoo heeft. Een super ontdekking aangezien Manon absoluut niet tegen de Mustela producten kan, en beide kindjes hebben via de mama daar wat aanleg voor. En ook het bestaan van hypoallergene ontwarringsspray, want dat is spul dat makkelijk voor melkkorstjes zorgt. Voor Aidan kreeg ik tips over welke middeltjes er veilig zijn voor baby’s om verkoudheden wat te verlichten, zeer welkom aangezien suppo Eucalypto en suppo Bucco voor baby’s niet meer verkocht mogen worden.

UI geeft elke maand een magazine uit met interessante artikels, te verkrijgen in de winkel of te bekijken online. Met de klantenkaart kan je kortingen krijgen op alle producten, en spaar je punten die als cadeaubon kunnen gebruikt worden. Handig!

Ten slotte kreeg ik een hoop staaltjes mee naar huis om zelf te proberen: shampoo, body lotion, body scrub, gezichtscrème. Maar ik kreeg ook iets heel leuks: een acupressuur ring. Deze ring rol je over je vingers en geeft daarbij een ontspannend effect. Na wat proberen moet ik zeggen dat het masserend effect van de ring even wennen is, maar mijn handen zijn echt wel dankbaar!
imageimage

Om mijn lezers te verwennen kreeg ik 5 extra ringen mee, die ik via deze weg dus ook zal verloten! Hoe kan je één van deze ringen winnen? Plaats in de commentaren hieronder wat jullie handig vinden of graag zouden vinden in een winkelketen zoals IU. Onder de antwoorden verloot ik de ringen.

In België zijn er 23 IU winkels, vooral in overdekte shoppingcentra. De keten is onderdeel van de Multipharma groep en verkoopt dus de meeste verzorgingsproducten die je ook in de apotheek kunt vinden, maar ook meer algemene verzorgingsproducten en beauty of baby accessoires.

De giveaway loopt tot en met 5 september om 16u30.

11 thoughts on “How IU doin’?

 1. Er is al een tijdje iU in Kortrijk, maar door jouw blogje denk ik dat ik er dringend eens binnen moet springen!
  Mijn vriend heeft namelijk een overgevoelige huid (zowel gezicht als handen), en ik heb nog steeds niet ‘hét’ product gevonden om die zorg wat te verlichten. Z’n handen drogen steeds heel hard uit, met barstjes/schuurpapierhanden tot gevolg..
  Misschien vinden we daar wel een oplossing! Zeker als ze er advies op maat geven!

 2. nelemoeys

  Ik doe graag mee aan de give away! Nog nooit gehoord van die keten eerlijk gezegd maar klinkt echt interessant! Ik zou er graag iets vinden om mijn chronische sinusitis wat te verlichten zonder mezelf vol te steken met medicijnen (zoals nu wel het geval is). Straks eens kijken of ik eentje in de buurt kan vinden!

 3. cath

  Coucou
  les trucs et astuces que tu as eu pr Aidan pr éviter les rhumes, je les veux bien 😉
  je ne savais pas que les suppo bucco et eucalyptus n’étaient plus vendus ;((

 4. xtofke

  Nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is er ook een winkel in het WSC.
  Daar zal mijn vrouiw zeker eens willen passeren 😉

 5. Heel fijne winkel en dito assortiment, Maar gezien er geen in de buurt is zou ik een webshop wel leuk vinden. En die acupressuur ring lijkt me ook wel fijn 😉 (waarmee ik meteen ook iets bijgeleerd heb over hun assortiment!)

 6. Isabelle Saerens

  Ken de winkel van in Sint-Niklaas, ga er ook geregeld langs voor producten, maar heb nog nooit van deze ring gehoord! Ja, ook ik waag dus mijn kans om deze te winnen!!!

 7. Evelyn

  Ik spring wel eens binnen als ik in het waaslandshoppingcenter ben. Ik vind het handig dat je op je gemak alles kan bekijken want in een apotheek sta je bijna nooit alleen en moet het vlug gaan. Ik gebruik ook de producten van Louis Widmer, zou leuk zijn mochten die ook ooit verkocht worden bij IU.

 8. Chris

  Zo’n massagering heb ik nog nooit gezien, maar ik ga al een hele tijd trouwe klant van de iU winkel in Wijnegem Shopping Center. Goed voor de portemonnee aangezien ze met ledenkaart goedkoper zijn dan de apotheek! Ben echt dol op deze keten, heeft me toch al heel wat eurootjes bespaard. Ik gebruik vooral La Roche – Posay en Avène – enkel mijn NeoStrata producten moet ik nog elders kopen, het zou tof zijn als iU die ook in hun gamma zou steken 😉

 9. oh leuk, ik doe graag mee! ik ben nog nooit een iu winkel binnen geweest, maar ben wel erg benieuwd want ze hebben blijkbaar een groot bioderma gamma!

Geef een reactie