Cats

Ik had al gedacht nooit de kans nog te krijgen, maar toen zag ik een paar maand geleden dat CATS zou worden opgevoerd in Oostende, met de Engelse cast. We dachten “Kom, we doen eens zot” en bestelden zeer goede plaatsen voor de eerste avond.

Foto: kursaaloostende.be

Ik ben een musicalfan, meer specifiek Engelstalige musicals (sorry Studio100, ik word echt niet verleid door jullie producties). De combinatie zang en dans die door de cast wordt opgevoerd is echt ongelofelijk soms. Ik was dus echt enorm opgewonden onderweg, gelukkig reed mijn man. Door de gutsende regen naar Oostende rijden was niet direct wat we in gedachten hadden voor putje zomer, maar kom. Parking was makkelijk gevonden, de cava in de bar was gratis en het was een avond van puur genieten.

We zaten parterre, middenblok. Fantastisch zicht op het podium, de interactie met de katten die regelmatig door de gangen kwamen was heerlijk, je kon de theaterschmink ruiken. De schermen met ondertitelingen stoorden af en toe een beetje, maar ik deed mijn best om dat te negeren. De “echte” CATS, dus met de originele choreografieën.

Kippenvel bij het jellicle ball hoogtepunt vlak voor de pauze en natuurlijk tijdens de solo’s van Grizabella. De danssolo van Mr. Mistoffelees was ronduit indrukwekkend. Tijdens de pauze was er de mogelijkheid om Old Deuteronomy te spreken en een handtekening te vragen op het podium. Beelden die nu in mijn geheugen gegrift staan 🙂

De musical speelt nog 3 weken, en er zijn nog tickets te verkrijgen, hoewel ze steeds schaarser worden.

2 thoughts on “Cats

Geef een reactie