Den hof

We hebben er eens een paar uur werk in gestoken, in die hof van ons. Het was eens nodig. De geboorteboom van Aidan, de perelaar, heeft eindelijk blad sinds een paar weken. Met dit weer geef ik hem alle dagen liters water. Net zoals de liquidambar van Manon ben ik als de dood dat ik de baby zijn geboorteboom zou vermoorden. Deze laatste doet het nu super goed, ik hoop dat de perelaar er ook bovenop komt.

Het gras wordt nu ook terug vaker gemaaid, met de kantenstrimmer heb ik de netels er aan doen geloven en is ook de zandbak vrij van omringend onkruid voor wanneer onze meid terug is. We hebben nog een klein stukje aarde aangevuld en gras gezaaid, dus dat wordt meerdere keren per dag water geven om gras te hebben voor het onkruid alles terug overwoekert.

De plantenbak werd duchtig gewied en nu voorzien van een laag cacaodoppen om de groei van het onkruid serieus te vertragen. De greppel tussen de oprit en het terras werd opgevuld met kiezel zodat je er je benen niet meer in breekt. De oude tuintafel werd leeg gemaakt, afgesproeid en geschrobd. De Barbeque is in elkaar gevezen en ingewijd.

image

Er staat nu ook een zwembadje, zo’n rechthoekig opblaasding. Redelijk groot maar niet overdreven. Ik kocht toch wat chloor-achtig spul (dat veilig zou zijn voor kinderhuidjes, ik ben benieuwd) en een afdekzeil. Gisteren werd het ingewijd. De baby vond het leuk dat zijn voetjes er even in afgekoeld werden, zijn natte pet op het hoofd was duidelijk een verademing.

image

Met dit weer is het leven officieel grotendeels naar den hof verhuist. Leve de vakantie!

De lampjes zijn op zonne-energie, de laatste sets Solvinden uit de Ikea voor dit seizoen.

One thought on “Den hof

Geef een reactie