Innards

We hadden afgesproken wat budget opzij te houden wanneer onze belastingen teruggestort werden. De piano moest eens goed in orde gesteld worden. De pianostemmer kwam, maakte een offerte op, wij slikten en knikten, goedkoop is dat niet. Hij nam een toets mee, de piano had tandpijn. De toetsenmechaniek werd ook uitgevezen en meegenomen, dat zit in één blok. Een week later kwam hij terug. De week daarop nog eens, en de week daarop. Hij heeft er hard aan gewerkt. De piano is 90 jaar oud, en de meeste snaren zijn nog origineel en klinken prachtig. Onverwoestbaar.

Ze klinkt mooi nu, mooi uitgebalanceerde toetsen, gekuiste snaren, heerlijk om te bespelen. We zijn weer goed voor 30 jaar, behalve de sporadische stembeurt.

Voor de nieuwsgierigen, zo ziet een buffetpiano er dus vanbinn enuit:

image

image

Geef een reactie